Positief Nieuws:
PassiePagina zoekt redacteuren
PassiePagina.nl online mediazine bijna gereed

Meer zelfvertrouwen in 5 stappen

Geschreven door de redactie

Je baas heeft je gevraagd om een presentatie te geven. Niet alleen voor je naaste collega's, maar voor de complete directie van het bedrijf waar je voor werkt. Help! Hoe kom je hier doorheen. Wij hebben 5 tips voor je, om binnen no time aan meer zelfvertrouwen te komen. Voor meer tips bestel je met korting Psychologie Magazine.

 

1. Kleed je netjes

Je hoeft niet meteen een duur maatpak aan te laten meten, maar een verzorgde outfit zorgt ervoor dat je je vaak een stuk zelfverzekerder voelt. Ga maar na: in een mooie jurk of goed pak voel je je vaker een stuk beter dan in je joggingbroek. Kleed je dus verzorgd, poets je schoenen en kam je haren.

 

2. Sta rechtop en glimlach

Vlak voor de presentatie ga je rechtop staan, met je schouders naar achteren en adem je diep in en uit. Een diepe ademhaling zorgt er automatisch voor dat je rustiger gaat ademhalen, waardoor je stressniveau daalt. Precies wat je nodig hebt als je de jaarcijfers voor al je leidinggevenden moet presenteren. Blijf tijdens je presentatie rechtop staan en glimlach. Niet als een maniak gaan grijzen, maar vriendelijk lachen.

 

3. Denk positief

'Ik kan dit niet, ik zeg vast hele rare dingen en ze vinden me ongetwijfeld een nietsnut'. Dat zijn dus niet de gedachten die je moet hebben tijdens je presentatie. Probeer positief te denken. Vertel jezelf bijvoorbeeld dat ze jou vast niet voor deze presentatie gevraagd hadden als ze je een nietsnut vonden. Jíj bent degene die alles weet over dit onderwerp, daarom sta je hier!

 

4. Aanvaard je foutjes

Je tekst kwijtraken, een keer stotteren of per ongeluk iets heel anders zeggen dan je bedoelt: het kan gebeuren, maar het is geen ramp. Als er iets misgaat, haal nog eens diep adem en pak de draad weer op. Je hebt een foutje gemaakt: nou en?! In sommige gevallen kun je er een grapje over maken, bijvoorbeeld 'Jeetje, ik raak zelf ook elke keer weer van slag van deze goede cijfers', maar zorg ervoor dat je niet in een nerveuze grappenshow verzeild raakt.

 

5. Aanvaard complimentjes

"Dat heb je goed gedaan!", zegt je baas na afloop. Bedank hem dan en wees ook oprecht blij met het compliment. Denk niet 'Och, dat zegt hij vast alleen maar om aardig te zijn, hij vond het eigenlijk helemaal niks." Wees blij met het compliment en aanvaard het. Je zou wel kunnen zeggen. "Bedankt, heeft u ook nog tips voor een volgende keer?". Zo sta je er de volgende keer met nog meer zelfvertrouwen.

Hoeveel Zelfvertrouwen heb jij?






Resultaten
Böddy, jouw persoonlijke gids Rubrieken / Onderwerpen Goednieuwsbrief Over PassiePagina

Beleef PassiePagina!

PassiePagina kent geen begin- en eindpunt, vandaar dat ik voorstel: Beleef PassiePagina!

Mocht je enigzins verdwaald zijn, kun je altijd via de HOME knop weer naar het overzicht.

Als je op mijn buik klikt, dan breng ik je!

Namasté

GoedNieuwsBrief




Leuk & positief nieuws in je mail

Door je aan te melden op de goednieuwsbrief ontvang je regelmatig tips en handige tools om je leven leuker en aangenamer te maken. Bovendien maak je elke maand kans op een van de boeken die worden aanbevolen op PassiePagina.

Over PassiePagina

PassiePagina is een online mediazine ter bevordering van het geestelijke, lichamelijke en sociale welbevinden van bezoekers. Door middel van kennisdeling, waargebeurde verhalen, positief nieuws en humor probeert PassiePagina toegevoegde waarde te bieden in het leven van de lezers.

copyright PassiePagina, voor een gezonder, gelukkiger en liefdevoller leven!